Παγιώνεται η εικόνα του μη εκλόγιμου Μητσοτάκη, που δεν κρατά πλέον το κλειδί των εξελίξεων

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Στο Κόκκινο

«Έχει διαμορφωθεί και παγιώνεται η εικόνα ενός μη εκλόγιμου Μητσοτάκη, το έχει ομολογήσει και ο ίδιος, που έδωσε μάχη για να κρατήσει το απόρρητο στις παρακολουθήσεις και τη χάνει πανηγυρικά, που δεν τον σώνει η αλαζονεία που επιδεικνύει, η αρτιότητα με την οποία κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και η ετοιμότητα με την οποία παρακάμπτουν τους κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Στρατάκη.

Όπως συμπλήρωσε, «έχουμε την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν κρατά το κλειδί των εξελίξεων» και ο οποίος «δεν μπορεί να διατηρήσει το κέλυφος της επικοινωνιακής προστασίας που είχε. Η ρηγμάτωση αυτή είναι η αποτύπωση των αλλαγών που συντελούνται».

Τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν θα μείνει αδρανής σε αυτή την κατάσταση, αφού «ως γνήσιοι δεξιοί, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει και τους ακροδεξιούς και την ατζέντα τους, θα μετέλθουν διαφόρων μεθόδων. Αλλά απέναντί τους έχουν μία παράταξη πεπειραμένη, που ξέρει ότι θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται σενάρια εναλλακτικά της προοδευτικής διακυβέρνησης. Δεν θεωρούμε ότι όσοι εγκαταλείπουν τον Μητσοτάκη θα προστρέξουν στη στήριξη μίας προοδευτικής λύσης, το έχουμε δει και στο παρελθόν», είπε.

Σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα, που πλήττουν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν διαγράφεται ο κ. Χειμάρας από μέλος του κόμματός του, όταν η πράξη του τον οδήγησε στην παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα. Χαρακτήρισε, δε, όλες τις περιπτώσεις, από τον κ. Πάτση ως τον κ. Χειμάρα, «περιστατικά που ανθίζουν στο περιβάλλον των μεγάλων πολιτικών επιλογών Μητσοτάκη», είτε αυτές αφορούν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τη μη προστασία της α’ κατοικίας και των ευλόγων δαπανών διαβίωσης είτε την παρέκκλιση από τους κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις και τον ορυμαγδό των απευθείας αναθέσεων.

«Απαξίωση, ιδιωτικοποίηση, πλιάτσικο», με αυτές τις τρεις λέξεις χαρακτήρισε την κατάσταση στον τομέα των ΜΜΜ, κλείνοντας τη συνέντευξη, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος κατέθεσε την πρόταση του κόμματος για «πραγματικά δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, φτηνό εισιτήριο, εναλλακτική του αυτοκινήτου μετακίνηση, αξιόπιστα ΜΜΜ, νέα οχήματα και απομάκρυνση μιας επιχειρηματικότητας που κολλάει ως βδέλλα μεταξύ πολίτη και δημοσίου και απομυζά και από τις δύο πλευρές».

Ακούστε:

Μείνετε ενημερωμένοι

Δικτυωνόμαστε