«Μ.Μ.Ε. την άδειά σας» - Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Παππά στη Νέα Σμύρνη 

Παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιου βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά
  
Παρουσιάστηκε εχθές, Τρίτη 2 Μαΐου 2023, παρουσία πλήθους κόσμου, το βιβλίο του Νίκου Παππά, «Μ.Μ.Ε. την άδειά σας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ και το οποίο προλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.
 
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη, κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης – δημοσιογράφος, Φωτεινή Κούβελα, οικονομολόγος, πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος και Γιάννης Μουζάλας, γιατρός, πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Πουλακίδας.
 
Ο συγγραφέας Νίκος Παππάς, πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του που συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου, αλλά και τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ, τόνισε: «Σε αυτή τη μάχη δεν αισθάνθηκα ποτέ μόνος. Περάσαμε μέρες, μήνες, εβδομάδες της υπομονής και της αλληλεγγύης. Για εμένα σήμερα, είναι η μέρα της ευγνωμοσύνης απέναντι σας όλους σας, που βρεθήκατε εδώ και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και για το αύριο». Και συμπλήρωσε: «Όταν πας να φτιάξεις έναν νόμο και ταράζεις τα νερά, οι δυσκολίες ξεκινούν από την ψήφιση του νόμου και μετά. Η υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε τυπικά το 2018». Σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος διότι «δεν καταγράφουμε εξαγγελίες, αλλά πολιτικές που εφαρμόσαμε». Στη συνέχεια επεσήμανε τα εξής: «Αναρωτήθηκα πολλές φορές αν άξιζε τον κόπο. Απαντώ πως ναι, άξιζε τον κόπο 100%, διότι αν είχαμε μια αντίστοιχη συγκέντρωση σήμερα και η διακυβέρνησή μας δεν είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει το Σύνταγμα στον τομέα των ΜΜΕ, θα μου ασκούσατε δικαίως κριτική». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης όταν ερωτάται για τον κ. Καραμανλή απαντά για “τον Ν. Παππά”. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε 250 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο ενώ ο κ. Καραμανλής ελέγχεται για το χειρότερο δυστύχημα, για τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του σιδηροδρόμου. Η υπόθεση για τη Ν.Δ. είναι... “Αχ Καραμανλή Αχ”».  
 
Από την πλευρά του, ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης - δημοσιογράφος, τόνισε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος Παππά - Κρέτσου κατάφεραν να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα καθεστώς ελευθερίας στον Τύπο, να μην είναι χειραγωγούμενος ο Τύπος, να λειτουργούν κανάλια με εργαζόμενους και κανόνες. Σήμερα, η νέα μόδα είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας και τα SLAPPs, δηλαδή μηνύσεις και αγωγές σε δημοσιογράφους για να κλείσουν στόματα».
 
Η Φωτεινή Κούβελα, οικονομολόγος και πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, σημείωσε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε κλειστή την ΕΡΤ με απολυμένους τους εργαζόμενους. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί τότε όχι μόνο λειτουργούσαν χωρίς άδειες, αλλά οι εταιρείες ήταν υπερχρεωμένες με εργασιακές σχέσεις διαρκώς επιδεινούμενες για το προσωπικό τους. Όλα αυτά έλαβαν τέλος επί ημερών μας».
 
Κατά τη δική του παρέμβαση, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης υποστήριξε: «Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών δεν πλήρωναν ούτε τέλη για τη χρήση συχνοτήτων, αλλά ούτε φόρο για τις διαφημίσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και έκανε ένα απονενοημένο βήμα, θέλησε να βάλει κανόνες και να εφαρμόσει το Σύνταγμα. Και τα κατάφερε».
 
Ο Γιάννης Μουζάλας, γιατρός και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, επεσήμανε: «Σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο “Μ.Μ.Ε. την άδειά σας” σαν δικαστικό θρίλερ, έχει σασπένς, έχει ιστορία, έχει διαλόγους. Θα σας πω και κάτι άλλο, όσοι από σας είστε ένθεοι, έχει και θρησκεία, γιατί αυτό το βιβλίο προβλέπει ανάσταση».
 
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Μ.Μ.Ε. την άδειά σας» έδωσαν το παρών πλήθος υποψήφιων βουλευτών, στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεργατών και φίλων του Νίκου Παππά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Δικτυωνόμαστε