Δεν μπορεί να βγαίνουν παιδιά και ηλικιωμένοι για έναν περίπατο, να εμφανίζονται 30 μηχανάκια της ΔΙΑΣ και να φοβόμαστε μακελειό

Δεν μπορεί να βγαίνουν παιδιά και ηλικιωμένοι για έναν περίπατο, να εμφανίζονται 30 μηχανάκια της ΔΙΑΣ και να φοβόμαστε μακελειό

Συνέντευξη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Καβάλα News»

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει τεράστιες ευθύνες. Και για το κλίμα και για την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει. Έχουμε μια αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουμε κλειστά μαγαζιά και τους εργαζόμενους στο σπίτι. Δεν καταλαβαίνουμε πως μπορεί να συνδυαστεί η ήπια αναψυχή με την άγρια καταστολή και, βεβαίως, δεν ξέρουμε που οδηγεί», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Καβάλα News» και τον δημοσιογράφο Τάσο Αποστολίδη για τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Αφού χαρακτήρισε «εξοργιστική» τη διαρροή πως οι δυνάμεις της αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση, «κάτι που διαψεύδεται από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα», συμπλήρωσε πως «όταν ακούμε για “λυμένα χέρια”, όταν βλέπουμε πως τοποθετούνται στα κανάλια οι εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών, τότε καταλαβαίνουμε πως αυτό το κλίμα αποτυπώνεται στη συμπεριφορά των αστυνομικών». Ο ίδιος τόνισε, ακόμα, πως «δεν γίνεται να ακούμε ότι οι κατώτεροι αστυνομικοί δεν ελέγχονται. Η Πολιτεία τους έχει εμπιστευτεί την προστασία του πολίτη και τους έχει δώσει και όπλα. Δεν μπορεί να βγαίνουν παιδιά και ηλικιωμένοι για έναν περίπατο, να εμφανίζονται 30 μηχανάκια της ΔΙΑΣ και να φοβόμαστε μακελειό».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επέκρινε ακόμα την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και των επιπτώσεών της. Όπως είπε «έναν χρόνο τώρα δεν έγινε τίποτα για το ΕΣΥ, τα σχολεία, τα ΜΜΜ. Παραδέχθηκαν ότι εφησύχασαν και έμειναν στα σόου της Σαντορίνης. Οι επιλογές αδράνειας μας οδήγησαν  σε μια πάρα πολύ κακή εξέλιξη στην πορεία και της πανδημίας και της οικονομίας». Συμπλήρωσε, δε, ότι «η υπομονή του κόσμου και η πολιτική συναίνεση αξιοποιήθηκαν όχι για να χτιστεί τείχος ανοσίας απέναντι στο ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης και διασποράς του ιού, αλλά για να δημιουργηθεί τείχος προπαγάνδας ώστε να προστατευτεί ο κ. Μητσοτάκη και οι συνεργάτες του».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θέλει να περάσει τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης μέσα από τις τράπεζες, οι οποίες απέδειξαν ότι θεωρούν αφερέγγυο το 85% των ελληνικών επιχειρήσεων. Όποιος άνθρωπος του εμπορίου είδε κλειστή την πόρτα όταν πήγε να πάρει στήριξη από τα εγγυημένα από το δημόσιο προγράμματα, δεν θα λάβει βοήθεια ούτε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα κονδύλια θα είναι λίγα, για λίγους και θα έρθουν πολύ αργά».

 
 
Εκτύπωση