Ενίσχυση νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Ενίσχυση νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Παραλάβαμε έναν σύγχρονο κλάδο, αυτόν της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ασυντόνιστο και χωρίς πρωτοβουλίες στήριξης των startuppers.

Κινητοποιήσαμε τη startup κοινότητα, διοργανώσαμε συναντήσεις για να ακούσουμε τα αιτήματά της, για πολλά από τα οποία δρομολογούνται λύσεις, και στηρίξαμε τη συμμετοχή της σε μεγάλες εκθέσεις (ΔΕΘ 2018, CES 2019 στο Λας Βέγκας, κ.ά.) ώστε να έρθει σε επαφή με τις μεγάλες επιχειρήσεις κάθε κλάδου (με b2b συναντήσεις, συνεργασίες, κ.ά.).

Παράλληλα, προωθήσαμε δράσεις όπως:

  • Χαρτογράφηση και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων.
  • Υλοποίηση του Προγράμματος Προθερμοκοίτησης για να ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, με υποστήριξη δικαιούχων 18 ως 45 ετών, ώστε να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν δυναμικές επιχειρήσεις. Στόχος μας η δημιουργία 500 νέων επιχειρήσεων και 3.600 θέσεων εργασίας εντός των επόμενων ετών.
  • Σχεδιασμός εκδηλώσεων ανοιχτής καινοτομίας, με στόχο την προώθηση των καινοτόμων τεχνολογιών στη νέα γενιά, σε τρεις μεγάλες πόλεις και την Αθήνα.

Η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε νέα βαριά βιομηχανία του τόπου μας.

Η διάχυση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που παράγουν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, στην οικονομία και την κοινωνία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Δικτυωνόμαστε

Search